Welkom bij Little Spider!

Compleet chemicaliën vrij telen doe je samen met de Little Spiders.

Over ons

Wat doen de Little Spiders?

De Little Spiders vangen en eten verschillende insecten, zoals: motten, witte vlieg, trips, luis, mineervlieg, wantsen, sciara’s en vele anderen. Deze spin eet niet al de insecten, maar hij vangt ze wel allemaal. Dit doet hij door middel van het maken van een heel fijn web. Het web is zó fijn, dat het niet opvalt. Door het web kunnen de insecten niet meer eten en geen eitjes meer leggen. Het insect zal zich dus niet meer verspreiden en na loop van tijd dood gaan.

De Little Spiders zijn échte jagers. Ze zijn 24 uur per dag bezig om eten te vangen. U hoeft niet bang te zijn dat de spinnen achterblijven in de oogstbare planten of gewas. Op het moment dat u de plant of het gewas vastpakt, laat de spin zichzelf direct uit zelfbescherming vallen. Wanneer de spin de insecten al uit de plant of het gewas heeft gehaald, gaat hij naar een andere plant. De spin is altijd op zoek naar voedsel. Als het voedsel op is, zal de spin zich verplaatsen, maar het web (de vangplaat) blijft zitten.

Hoe werken de Little Spiders?

De Little Spiders komen gewoon voor hier in de natuur! Wij hebben ze uit de natuur gehaald en op het bedrijf geïntroduceerd en vermeerderd. Nu zijn wij in de gelegenheid om de spinnen te kweken en te vermarkten. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar door deze spinnen hebben wij op ons bedrijf al 8 jaar geen chemicaliën hoeven spuiten.

U kunt de Little Spiders het beste uitzetten in jong gewas. Het heeft weinig zin om spinnen uit te zetten in volgroeid gewas waar al insecten in zitten. Je kan dan niet snel genoeg een populatie opbouwen. Zet de Little Spiders dus gelijk na het poten in de plant, zodat ze mee kunnen groeien in het gewas en ze een populatie kunnen opbouwen. Zet bijvoorbeeld bij elk pootvak jonge spinnen uit en dat één keer je tuin rond. Als u eenmaal rond bent, is de populatie groot genoeg om de spinnen hun werk te laten doen. Als u zover bent hoeft u bijna geen spinnen meer bij te zetten. Wanneer u snel effect wilt, moet je ze per vak massaal inzetten. Daarnaast werken de spinnen het snelste bij warme en vochtige teelten. De spinnen verspreiden zich dan het snelst en hebben snel een populatie opgebouwd. Bij de rustigere en koudere teelten werken ze net zo goed, alleen zult u minder snel een hele populatie hebben. Het aantal spinnen zal natuurlijk de snelheid van de opbouw van de populatie bepalen, maar als u eenmaal een populatie heeft op de kwekerij, hoeft u er weinig meer aan te doen. De spinnen doen hun werk, teelt op teelt weer.

Verwacht niet dat je gelijk de eerste drie maanden resultaat hebt. De Little Spiders hebben eerst de tijd nodig de populatie op te bouwen! Dit duurt even. Afhankelijk natuurlijk van de oppervlakte, hoeveelheid ongedierte, teeltwijze, temperatuur en mate van vochtigheid.

Wij zijn nog een hoop aan het ontdekken, wat er allemaal mogelijk is en hoe we er het beste mee kunnen werken. Wij zijn er wel achter gekomen dat er heel veel mogelijk is en dat het heel goed werkt in verschillende teelten, zelfs buiten!

Wat doen wij?

Wij kweken en vermarkten de spinnen, zo helpen wij jullie om het gebruik van bestrijdingsmiddelen te verminderen. De spinnen worden gekweekt in kunststofhouders en deze verkopen wij weer. Om de spinnen in de kunststofhouders te krijgen, is een ingewikkeld proces. U krijgt dus een kunststofhouder met de nestjes van de spinnen er in. Op het moment dat de kunststofhouders op uw bedrijf komen, gaan de spinnen vanuit de houders het gewas in en hun werk doen. Het heeft dus geen zin om de houder nog een keer uit te zetten in een ander vak. Wij bepalen in overleg met u hoeveel spinnen u geleverd zal krijgen en op welke manier. Dat is afhankelijk van de snelheid van de teelt, de tempratuur en de grootte van de vakken. Wij werken met een roulatie systeem. Wanneer de hele kwekerij voorzien is van de Little Spiders, nemen wij de kunststofhouders weer terug en kunnen wij ze hergebruiken.

Er is veel vraag naar, dus wees er snel bij. Zorg wel dat biologisch kweken voor u net zo belangrijk is als dat dat voor ons is, anders gaat de samenwerking niet werken. Wij zijn momenteel verschillende pilots aan het doen bij veel verschillende teelten, zodat wij zoveel mogelijk kennis kunnen vergaren.